massages

Een polariteitsmassage is een massagevorm die bewerkstelligt, dat levensenergie vrij kan gaan stromen tussen de verschillende polen in ons lichaam. Hierdoor kan men gezonder en bewuster leven. Er is immers een wezenlijke relatie tussen geest, emotie en lichaam.

Het menselijk functioneren kan op 3 niveaus onderscheiden worden: mentaal, emotioneel en lichamelijk. Gedachten zijn creatief. We zijn of worden wat we denken, verlangen of willen. Vanuit het mentale vlak materialieren zich gedachtes via het emotionele op het lichamelijke vlak. Het lichaam bevat zodoende informatie, die zich opgebouwd heeft gedurende ons hele leven, en geeft die informatie, bij beweging, aanraking of zichtbaarheid, via het emotionele weer terug in de vorm van gedachtes.

Als we lichamelijk, emotioneel of mentaal niet goed functioneren, noemen we dat een blokkade. Daar waar een blokkade is, ontstaat een opeenhoping van energie, wat betekent dat ergens anders een tekort ontstaat. Deze blokkades zijn vaak lichamelijk aanwijsbaar en voelbaar (stijve nek, pijn in je buik, rugpijn, etc.), maar zijn ook op emotioneel en mentaal gebied aanwezig.

tegeltjePolariteitsmassage helpt het energie-evenwicht in het lichaam te bewerkstelligen. Polariseren wil zeggen: een energiestroom op gang te brengen tussen twee levenspolen. Door blokkades via de lichamelijke ingang te benaderen, komen emoties vrij die helpen bij het bewust worden van achterliggende gedachten. Hierdoor transformeren blokkades naar toegankelijke gebieden en kan de levensenergie weer vrij gaan stromen.

De samenwerking van deze 3 niveaus wordt daarmee verfijnder en transparanter. Het bewustzijn van deze samenwerking geeft een stevige, veilige basis in het dagelijks leven.