2

2De 2 betekent twijfel, keuzes, harmonie, dualiteit. Zonder dualiteit zou deze wereld onmogelijk kunnen bestaan. Er is geen licht als er geen duisternis is, er bestaat geen vrouw zonder dat de man bestaat en zo bestaat boven bij de gratie van beneden.

En in deze ‘dualiteit’ gaat de 1 altijd mee. Jij leert in de 2 altijd de twee kanten kennen.

Het maakt niet uit of je eerst links- of dan rechtsaf kiest. Je zult de het zoete van de suiker pas herkennen als je zout ervaren hebt. De 2 is ook het getal, waar we het meest van kunnen leren. In het getal twee, de weegschaal, schommel je steeds over de middellijn van je eigen leven, van je eigen 1. In het midden van de 2 staat dus de 1, waar je steeds overheen schommelt en door deze twee ontdek je jezelf steeds meer.

Vaak maken we in ons leven een keus en gaan we linksaf, om even later heel verdrietig te worden.  We zeggen dan tegen onszelf dat we een verkeerde keus gemaakt hebben, terwijl dit onjuist is. Het maakt niet uit welke keus je maakt, want al zou je rechtsaf gekozen heben, op een dag ga je linksaf om de ‘dualiteit’ van linksaf te leren kennen.

Dat je onzeker bent is iets wat je zeker weet, zo is onzekerheid je grootste zeker weten.

Is het niet zo dat, als je mag twijfelen, je  geen angst meer hebt om een keuze te maken en je dan ook niet meer oordeelt over je eigen keuze. Daarom is 2 het mooiste getal waar je het meest van mag leren.

Als je niet meer oordeelt over welke keus je maakt, dan weet je op dat moment ook niet meer wat goed en kwaad is en zul je gewoon doen.

Als het zand (keuze) wordt vastgehouden zal het tussen je vingers wegglijden, wanneer je kijkt in de geopende hand zal het zand (keuze) in de hand blijven liggen.

Kijk rustig naar je geopende hand, dan zul je veel mogen leren van je eigen keuze’s en van je eigen doen.

Weet, zonder 2 zal er nooit een 1 kunnen bestaan. Als je veel met de twee te maken hebt mag je misschien leren om keuze’s te maken in je leven.

Als er geen keuze’s zijn, bestaat er niets en kan niets tot ontwikkeling komen.

Juist door van jouzelf (1) te mogen kiezen kun je ontzettend veel leren en heel snel groeien.
 

Dit bericht is geplaatst in getallen. Bookmark de permalink.