3

3De 3 is een versmelting van de 1 en de 2.  De 3 is inspanning, doorzettingsvermogen en beweging. Vanuit 1 brengen we hier onszelf in dualiteit, de 2. In de ‘dualiteit’ kan er geboren worden door keuze.  In de 3 komen we in beweging en gaan doen. Dan begint de ware ontdekkingstocht eigenlijk, de keuze maakt niet uit. Je zult merken dat door de krachtsinspanning van het doen de vermoeidheid geheel van je af zal vallen.

Je hebt wel eens dat je de hele dag zit te denken: wat zal ik doen en je blijft steeds in je denken hangen, in de 2: je wordt daar doodmoe van.

En dan: door in beweging te komen merk je dat de vermoeidheid van de dag van je afvalt.

Vaak keuren we dit gedrag in onzelf af, terwijl we hebben mogen ervaren hoe het kan zijn als je niet in beweging komt en juist door je beweging (de 3) in je doen, 1 zijn, komt.

Vaak denken we: nu hebben we het bereikt.  Op dat moment gaan we zitten en brengen onszelf uit de eenheid terug in de ‘dualiteit’, dat is ook weer nodig om de beweging te zien waar we mee bezig zijn: de 3.

In de 3 mag je leren omgaan met je eigen beweging en ontdekken dat, door te doen, je alles kunt bereiken en daardoor zowel de 2 als de 1 leert kennen.

Dit bericht is geplaatst in getallen. Bookmark de permalink.