5

5De 5 is de top van een piramide met de vier hoekpunten om je heen. Terwijl je in de top van de piramide zit, in je rust, mag je de l, 2, 3 en 4 aanschouwen en vol verwondering zien hoe dat alles werkt.

Als je één van je hoekpunten vergeet, zal je piramide in elkaar storten en zal de punt zich diep in grond gaan begraven, waarna je hemzelf opnieuw mag gaan opbouwen. De 5 kan niet bestaan zonder l, 2, 3 en 4. Als je in de 5 zit denk je misschien: er is geen aktie. Toch zal er volop aktie zijn. Je ziet steeds je vier hoekpunten en je reageert als het nodig is. Als je niet reageert, en wat lui bent in je zelf, stort je piramide even in elkaar en mag je hem weer l, 2, 3, 4 en 5 gaan opbouwen.

Als je in je rust zit, in de top van je piramide, (de 5) en je denkt of je zegt: er is totaal geen aktie, dan zul je steeds in beweging blijven en blijven bouwen en zal je je piramide nooit afbouwen. Je zult dan steeds rusteloos blijven rondsjouwen totdat je uiteindelijk ziet wat er er om je heen is. Vanuit de 5 mag je ook l, 2, 3, 4 zien en van daaruit reageren. Vaak denken we: ik zit nu in mijn rust, nu kan mij niets gebeuren. Je zit bv. bij je thuis op de bank, en je zegt tegen jezelf: nu zit ik in de top van de piramide, in mijn rust. Je hoort iemand buiten of in huis roepen en reageert niet, terwijl je toch hoorde dat het dringend was. Dan zal je daarna de volledige lading over je heen krijgen en zal je ervaren dat je uit je rust gegooid wordt. Dat is niet waar, je hebt jezelf uit je rust gehaald door niet te reageren op l, 2, 3 of 4, en dan mag je weer je piramide l, 2, 3, 4 en 5 weer opbouwen. Wat je uit de 5 mag leren, is te reageren vanuit je eigen rustpunt.

Dit bericht is geplaatst in getallen. Bookmark de permalink.